Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προτείνει Μάικ Σπανό

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ  για τις Προεδρικές Εκλογές

Η Κεντρική Επιτροπή  του ΑΚΕΛ σε σημερινή συνεδρία της διαμόρφωσε την πρόταση που θα αποσταλεί στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις προς συζήτηση.

Η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι Προεδρικές Εκλογές. Η πρόταση καθορίζει ως βασικό στόχο την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια διακυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα. Μια νέα διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερότητα στη διαχείριση του Κυπριακού, μακριά από σκοπιμότητες και παλινδρομήσεις ή ακρότητες και στείρο αρνητισμό. Διακυβέρνηση, η οποία θα ανοίγει νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την πατρίδα και το λαό μας.

Στην πρόταση της ΚΕ αναπτύσσεται το πλαίσιο πολιτικής και το συγκεκριμένο σκεπτικό μέσα στο οποίο προτείνεται προς συζήτηση στις ΚΟΒ η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού.

Μετά από τη συζήτηση στις ΚΟΒ, η ΚΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματά της και ακολούθως θα οριστικοποιήσει την πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου στις αρχές Ιουλίου, για λήψη τελικής απόφασης.