Συνάντηση Ν. Κουγιάλη με το Ρώσο ομόλογο του στη Μόσχα

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Nikolai Fedorov. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τη συζήτηση θεμάτων που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον στον γεωργικό τομέα θέτοντας τις βάσεις για στενότερη συνεργασία.

Συγκεκριμένα με τον κ. Fedorov συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έγκριση νέων εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης, στον φυτοϋγειονομικό έλεγχο και στον ποιοτικό έλεγχο οινολογικών/αμπελουργικών προϊόντων, καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τις δυο χώρες. Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας είναι η διευκόλυνση της εξαγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης, πατατών, κρασιών και άλλων γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς περιορισμούς.

Οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν τη δημιουργία τεχνοκρατικών ομάδων οι οποίες θα μελετήσουν και θα υποβάλουν εισηγήσεις εντός έξι μηνών με στόχο την άμεση προώθηση των πιο πάνω.

Πρόσθετα, αποφασίστηκε η ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων των Υπουργείων Γεωργίας των δύο χωρών.

Ο κ. Υπουργός απεύθυνε επίσημη πρόσκληση προς το Ρώσο ομόλογό του για επίσκεψη στη Κύπρο.