Συνάντηση Πούτιν-Σαμαρά αύριο στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη  βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών.

Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά το τελευταίο τετ – α – τετ των κ. Σαμαρά και Πούτιν στη Μόσχα, είναι ένα σαφές σημάδι πως κάτι αρχίζει να κινείται και πάλι στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα, ενώ αύριο Τρίτη θα μιλήσει στο Συνέδριο «Industry matters» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα αύριο βράδυ και θα μεταβεί απευθείας στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να μιλήσει στην εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών