Ζημιά προκαλεί η διαρροή εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου

Η εκπρόσωπος τύπου του  ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε λύπη για τη διαρροή εγγράφων και πληροφοριών, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις της το απόγευμα, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι η ευθύνη «για αυτή την καταδικαστέα πρακτική δεν βαραίνει τους δημοσιογράφους» αλλά «όσους συμμετέχουν ή παρίστανται στις συνεδριάσεις του Σώματος».

Ανέφερε ότι η διαρροή εγγράφων και πληροφοριών προκαλεί ζημιά στη η διαπραγματευτική θέση της ε/κ πλευράς και πλήττει το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και το κύρος και την αξιοπιστία όσων μετέχουν, ανεξαρτήτως αν ευθύνονται για τις διαρροές ή όχι.

«Τονίζουμε πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα μπει στη διαδικασία επικοινωνιακής ή άλλης εκμετάλλευσης των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου» είπε η κ. Ερωτοκρίτου.

Επανέλαβε τις θέσεις που ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατέθεσε στο Σώμα, σύμφωνα με τις οποίες, η ευθύνη για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων βαραίνει την τ/κ πλευρά, ενώ η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να προχωρεί σε υπαναχωρήσεις κάθε φορά που επίκειται επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Είπε επίσης ότι το ΔΗΚΟ εκφράζει υποστήριξη στη σύνταξη ενός σύντομου Κοινού Ανακοινωθέντος, που θα ξεκαθαρίζει τη βάση των διαπραγματεύσεων «χωρίς ουρές, εποικοδομητικές ασάφειες και χωρίς ‘γκρίζα σημεία’».

Ανέφερε ότι διαφωνεί με το κλείσιμο βασικών πτυχών του Κυπριακού, που ενδιαφέρουν πρωτίστως την τουρκική πλευρά, πριν τη διαπραγμάτευση ενώ είπε τέλος ότι η στρατηγική της ε/κ πλευράς πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις γεωστρατηγικές και πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, την ευρύτερη περιοχή και την ΕΕ.