Συμμαχία Πολιτών: Η 57η επέτειος, βρίσκει την Κύπρο με ανοικτές τις πληγές της

Διακήρυξη Συμμαχίας Πολιτών για την επέτειο ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

“Η Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδρυση της οποίας τιμούμε, αποτελεί την πιο μεγάλη μας κατάκτηση.

Η 57η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, βρίσκει την Κυπριακή Δημοκρατία με ανοικτές τις πληγές της κατοχής και της προσφυγιάς.

Η φετινή επέτειος της Ανεξαρτησίας, βρίσκει την Κυπριακή Δημοκρατία μπροστά στις πιο μεγάλες και κρίσιμες προκλήσεις, ίσως από την ίδρυση της.

Με το πλάνο Β’ της Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη μας εν πλήρη εξελίξει μετά το αδιέξοδο της Γενεύης με δική της υπαιτιότητα αλλά και με τις ψευδαισθήσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ περί βιώσιμής και λειτουργικής λύσης βασισμένη στην ρατσιστική ΔΔΟ, μια νέα στρατηγική που θα περιχαρακώνει τα όποια πλεονεκτήματα μας ως αναγνωρισμένη κρατική οντότητα είναι ο κορμός των αγώνων μας για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η επιβίωση και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού είναι ταυτισμένα με την υπόσταση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η προάσπιση και η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί ιστορική ευθύνη και χρέος.

Όραμα μας μια ενωμένη Κύπρος χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις.

Ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση της Ανεξαρτησίας και της εδαφικής της ακεραιότητας με όλες μας τις δυνάμεις.

Για μας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.

Την ενισχύουμε και την προασπιζόμαστε.”