Συμμαχία Πολιτών: Αναμένουμε απαντήσεις από την κ. Κουρσουμπά

Ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας Αποστόλου, σε δηλώσεις του αναφορικά με τις καταγγελίες Γενικού Ελεγκτή, τόνισε ότι αναμένουν απαντήσεις από την κ. Κουρσουμπά και αν υπήρξε διασπάθιση χρήματος να πληρώσει η ίδια:

“Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά στην Επίτροπο Νομοθεσίας και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Τα δυο θέματα που προκύπτουν είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος και το δεύτερο ευνοϊκή μεταχείριση δανείου του συζύγου της κα. Κουρσουμπά μετά από αίτηση της ιδίας.

Καθώς και τα δυο θέματα είναι πολύ σοβαρά, ως Συμμαχία Πολιτών πρώτο: αναμένουμε τις απαντήσεις της κα. Κουρσουμπά στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου.

Δεύτερο εκεί όπου προκύπτουν ποινικά θέματα θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να διορίσει ανεξάρτητες επιτροπές οι οποίες θα διερευνήσουν τα θέματα.

Τρίτο: πρέπει επιτέλους να συζητηθεί η Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για την Αρχή της προσωπικής αστικής ευθύνης για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή έχουν εκτελεστική εξουσία. Αν αποδειχθεί ότι η κα. Κουρσουμπά προέβη σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τότε πρέπει η ίδια να καλύψει την χρηματική ζημιά και όχι οι φορολογούμενοι πολίτες.”