Συμμαχία για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανεπίτρεπτη προχειρότητα

Για ανεπίτρεπτη προχειρότητα κάνει λόγο η Συμμαχία Πολιτών, αναφορικά με τη μη αναγνωριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα

«Εκτεθειμένο ανεπανόρθωτα βρίσκεται και πάλι το κράτος μας, μετά και απ’ τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Όπως δήλωσε, δεν έγινε αποδεκτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού Κυπρίων ταξιδιωτών κατά την άφιξη τους σε αεροδρόμια της Ελλάδας, αν και ήταν εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, λόγω της αναγραφής των στοιχείων των εμβολιασμένων πολιτών στην ελληνική γλώσσα!

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Σταματάρης, Κύπριοι εμβολιασμένοι πολίτες υποχρεώνονται να προβούν σε εξέταση PCR, η οποία μεταφράζεται σε νέα έξοδα για τους ταξιδιώτες, αφού η ελληνική γλώσσα που χρησιμοποιείται στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν γίνεται αποδεκτή στα ξένα αεροδρόμια, ούτε καν αυτά της Ελλάδας!

Οι καταγγελίες του εκπροσώπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ξεγυμνώνουν ακόμα μία φορά την προχειρότητα των κρατικών αρχών, την οποία πληρώνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Είναι ανεπίτρεπτο να υπόκεινται σε απίστευτη ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα, οι πολίτες οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κράτους για συμμετοχή στους μαζικούς εμβολιασμούς. Και μόνο το άκουσμα των καταγγελιών του κυρίου Σταματάρη, αποτελεί αντικίνητρο για άλλους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο όπως δώσει άμεσα λύση στο όλο ζήτημα, προχωρώντας είτε στην έκδοση επίσημου έντυπου είτε ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού, τ’ οποίο ν’ αναγνωρίζεται χωρίς προβλήματα στις Πύλες Εισόδου άλλων χωρών.»