Αλληλεγγύη: Άνευ προηγουμένου η προχειρότητα του Υπ. Υγείας

Για άνευ προηγουμένου η προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

«Άνευ προηγουμένου είναι η προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας το οποίο εκθέτει για άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία, εκδίδοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της χώρας μας, το οποίο ωστόσο δεν γίνεται αποδεκτό από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, οι Κύπριοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί καλούνται να προβούν σε μοριακή εξέταση PCR, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος, επειδή η αναγραφή ορισμένων στοιχείων στη σχετική κάρτα που εκδίδει το κυπριακό κράτος είναι μόνο στα ελληνικά και δεν γίνεται αποδεκτή.

Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες δεν εναρμονίστηκαν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ταλαιπωρώντας τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβαρύνοντάς τους με επιπρόσθετο κόστος.

Καλούμε το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε έκδοση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο να γίνεται αποδεκτό στις πύλες εισόδου όλων των χωρών και να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμβολιασμό ώστε να σηκώσει η Κύπρος τείχος ασφαλείας ενάντια στον κορωνοϊό.

Γνωρίζουμε ότι ενώπιον του ΥΦΥΠ ψηφιακής πολιτικής υπάρχει πρόταση Κυπρίων Επιστημόνων που παραμένει αναξιοποίητη για λόγους που χρήζουν διοικητικού ελέγχου.»