ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση ανακάλυψε αίφνης το κοινωνικό κράτος και επιδίδεται σε μια πρωτοφανή παροχολογία

Σε δήλωση του Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ,  Χάρη Πολυκάρπου, για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αναφέρει ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε αίφνης το κοινωνικό κράτος και επιδίδεται σε μια πρωτοφανή παροχολογία

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακάλυψε αίφνης το κοινωνικό κράτος. Χωρίς να τηρεί καν τα προσχήματα, επιδίδεται σε μια πρωτοφανή παροχολογία εστιάζοντας στις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, διαθέτουν πολιτικό κριτήριο ώστε να αναγνωρίζουν την προκλητική προσπάθεια αλίευσης ψήφων. Διαθέτουν επίσης μνήμη, ώστε να θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των κυβερνώντων και τα όψιμα φιλολαϊκά τους αισθήματα.

Ο λαός θυμάται ότι €2 δις αναπτυξιακά έργα εξαγγέλθηκαν την τελευταία πενταετία άλλα έμειναν στα χαρτιά.

Η κοινωνία γνωρίζει ότι από το €1,2 συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της περιόδου 2014- 2020 το μισό κονδύλι δεν απορροφήθηκε ποτέ.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι χρόνο με χρόνο η υλοποίηση των αναπτυξιακών προϋπολογισμών της Κυβέρνησης γίνεται χειρότερη. Και βεβαίως ξέρει πως η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έκανε το ρήμα «δεσμεύομαι» το συντομότερο ανέκδοτο της κυπριακής πολιτικής ιστορίας.

Έπειτα από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του τόπου, ο λαός δεν πρόκειται να ξεγελαστεί από τις εξαγγελίες των τελευταίων ημερών. Και ο λόγος είναι γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει δώσει απτά δείγματα γραφής, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση την συνεπή υλοποίηση του σχεδιασμού για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στις 30 Μαΐου καλούμε τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους με το ΑΚΕΛ και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβερνητική προκλητικότητα. Γιατί μόνο με ένα δυνατό ΑΚΕΛ θα κερδηθούν οι μάχες στην Βουλή για το μέλλον που μας αξίζει.