Συλλούρης:Αυτοί που αντιδρούν για τους ημικρατικούς, δεν είναι αναμάρτητοι

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, με δηλώσεις του άσκησε έντονη κριτική κατά όσων αντιδρούν για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς,  λέγοντας:

«Για τους ημικρατικούς θεωρώ ότι η συζήτηση που γίνεται, είναι συζήτηση παραπολιτικής αντί για συζήτηση ουσίας, η οποία γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους και μόνο. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει κάποιους που παρουσιάζονται να είναι αναμάρτητοι και ρίχνουν αυτοί πρώτοι τον λίθο. Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν αναμάρτητοι στο θέμα των ημικρατικών οργανισμών.

Η σημερινή Κυβέρνηση και ο σημερινός Πρόεδρος έχουν επιφέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές αν και υπολείπονται να γίνουν πολλά και ιδιαίτερα εις τη βάση της μεταρρύθμισης και στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και του τρόπου λειτουργίας των ημικατικών οργανισμών. Εκεί είναι που θα κριθούμε όλοι σε πολιτικό επίπεδο.

Θεωρώ πολύ σημαντικό και ας μην αρχίσουν από τώρα κάποιοι να αποστασιοποιούνται, ότι έχει θεσπιστεί ρύθμιση ώστε να μην εργοδοτούν να μην προσλαμβάνουν και να μην προάγουν τα συμβούλια των ημικρατικών, αλλά κάποια άλλη επιτροπή έξω από τους οργανισμούς. Αυτό σίγουρα τερματίζει την κομματικοποίηση και το ρουσφέτι μέσα στους ημικρατικούς και υπολείπεται να δούμε τη διαφάνεια και τον τερματισμό της διαπλοκής και εκεί πρέπει να κάνουμε ρηξικέλευθες αλλαγές», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.