Ολισθήματα στη διαδικασία των Δ.Σ. Ημικρατικών

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, δήλωσε ότι τα όσα καθημερινά αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται για τους διορισμούς των Δ.Σ. στους ημικρατικούς οργανισμούς καταδεικνύουν τα ολισθήματα που υπήρξαν στην όλη διαδικασία.

«Ασυμβίβαστα, προσωπικά ή επαγγελματικά συμφέροντα, που ρίχνουν σκιά στη διοίκηση που θα υπάρξει σε συγκεκριμένους οργανισμούς, ακατάλληλα προσόντα ή άσχετα με το αντικείμενο οργανισμών στα οποία διορίστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα και απροκάλυπτη κομματοκρατία με κατάθεση καταλόγων προτεινομένων προς διορισμό έχουν αμαυρώσει την όλη εικόνα» σημείωσε.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως το Κ.Σ. ΕΔΕΚ υπενθυμίζει ότι με την πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή διασφαλιζόταν ο τερματισμός των κομματικών παρεμβάσεων, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Όλοι αυτοί, πρόσθεσε, που εκ των υστέρων ασκούν ανέξοδη κριτική θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα «γιατί δεν στήριξαν στη Βουλή την πρόταση Νόμου της ΕΔΕΚ, η οποία έθετε τέρμα στα φαινόμενα αναξιοκρατίας και κομματικής ποδηγέτησης των ημικρατικών οργανισμών;».

O κ. Παπαδάκης προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας στα γραφεία της ΕΔΕΚ Πάφου όπου παρέστη.