Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για το μακελειό του Ρέντη

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ , οι οποίοι ήταν παρόντες στην καταδίωξη μετά τη ληστεία στο Μενίδι και δέχτηκαν στην συνέχεια τα πυρά των ληστών στη συμπλοκή στου Ρέντη, που κόστισε τη ζωή των συναδέλφων τους, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Σοκ προκαλεί το γεγονός, ότι οι ληστές, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και όχι να διαφύγουν, καθώς θα μπορούσαν να το είχαν πράξει σε αρκετά σημεία της καταδίωξης, μετά τη ληστεία.

Ο συνοδηγός του αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη, Δημήτρης Κανελλόπουλος, μίλησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την εν ψυχρώ εκτέλεση του συναδέλφου του. “Μόλις φρέναρε ο οδηγός μου στο στενό και ενώ ήμασταν πάνω στη μηχανή, δεχθήκαμε τους πυροβολισμούς. Είδα λάμψη και ένιωσα πόνο στο στήθος, ο οδηγός μου είχε φάει σφαίρα. Πέφτοντας με χτύπησε με το κράνος στο πρόσωπο. Πήδηξα από τη μηχανή και ανταπέδωσα πυροβολώντας επτά φορές” σημείωσε στην κατάθεση του.

Ο Ε. Μητσάκης, τόνισε ότι δεχόταν καταιγισμό σφαιρών με σταθερό ρυθμό, ενώ ο Α. Λυμπέριος υποστήριξε ότι τον πυροβολούσαν ταυτόχρονα τρία άτομα καθώς, όπως είπε, έβλεπε τρεις λάμψεις.