Δάκρυσε ο Ομπάμα – 20 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς στο μακελειό στο Κονέκτικατ

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν μπόρεσε να μη δακρύσει την ώρα που μιλούσε για τα νεκρά παιδιά στο μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ.

“Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών. Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, υπήρχαν εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους “, είπε χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τη συγκίνησή του.

Δεσμεύτηκε ότι να προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες για να σταματήσει η αιματοχυσία σε αυτή τη χώρα που μετράει πολλές παρόμοιες τραγωδίες, στο Κολοράντο, στο Όρεγκον ,στο Ουισκόνσιν .

“Η καρδιά μας ράγισε σήμερα, για τους γονείς και τους παππούδες, τους αδελφούς και τις αδελφές αυτών των παιδιών και για τις οικογένειες των θυμάτων”, τόνισε ο πρόεδρος που είναι πατέρας δυο θυγατέρων 14 και 10 χρόνων και του οποίου η ετεροθαλής αδελφή είναι εκπαιδευτικός.

Τα θύματα στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ έφτασαν τα 27.  Μεταξύ τους 20 παιδιά.

Νεκρός είναι και ο δράστης. Το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο σχολείο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Πολ Βανς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ένας αδελφός του δράστη του μακελειού βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στο Χομπόκεν ,στο Νιού Τζερσεϊ, στο οποίο έκανε έρευνα η αστυνομία μετά το μακελειό.

Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα  στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά  και τα πολεμικά πλοία.