Στ. Θεοδωράκης: “Όποιος έχει σπίτι πληρώνει νοίκι στο κράτος”

Για «προχειρότητα» στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το φόρο ακινήτων έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας αλλά στην χώρα μας όποιος έχει σπίτι πληρώνει πλέον νοίκι στο κράτος και αυτό πρέπει να διορθωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Ο κ. Θεοδωράκης συμμετείχε χθες σε εξόρμηση που πραγματοποίησαν εθελοντές του «Ποταμιού» στο Θησείο για να διανείμουν το βιβλιαράκι των 36 σελίδων που κυκλοφόρησε το Κίνημα με τίτλο «Μήπως είσαι Ποτάμι;».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιος Όρος ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι «κάποτε η αριστερά ζητούσε να περάσει στο κράτος η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία», ενώ «τώρα κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια».

Επεσήμανε τέλος ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη φορολόγηση, σημειώνοντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.