Στυλιανίδης: Μελέτη για όλα τα ενδεχόμενα στο θέμα αποκρατικοποιήσεων

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε ότι αφορά το θέμα των αποκρατικοποιήσεων – μετοχοποιήσεων, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικές αποφάσεις να εξαρτώνται από συνταγές προκαταλήψεων και αποφυγής αποφάσεων και ευθυνών».

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα ο Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ήδη τεθεί πρόταση για την ετοιμασία μελέτης που θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις επιλογές και όλες τις προοπτικές ενδεχόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων-μετοχοποιήσεων και πως ταυτόχρονα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων για το ζήτημα αυτό.

«Σε σχέση με το σημαντικό αυτό θέμα, το οποίο επηρεάζει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αλλά και μεγάλων Οργανισμών του δημοσίου, θα ήθελα να είμαι κατηγορηματικός» πρόσθεσε, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικές αποφάσεις να εξαρτώνται από συνταγές προκαταλήψεων και αποφυγής αποφάσεων και ευθυνών.

«Άλλωστε, παρόμοιες συνταγές οδήγησαν ήδη τη χώρα ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, καθώς και σημαντικές κρατικές επιχειρήσεις και Οργανισμούς στη χρεοκοπία» συμπλήρωσε.

Ανέφερε τέλος ότι οι πολιτικές αποφάσεις που θα ορίσουν το μέλλον αυτού του τόπου και που θα καθορίσουν την οικονομική του επιβίωση και ανέλιξη πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων αντικειμενικών επιστημονικών αναλύσεων και δεδομένων.