Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Σαμαρά ενόψει συνάντησης με Ομπάμα

Τις θέσεις και απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ενόψει και των διεργασιών που δρομολογούνται για το Κυπριακό στο προσεχές μέλλον, ανέλαβε να μεταφέρει στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που θα έχουν στις 8 Αυγούστου, στην Ουάσινγκτον.

Αυτό αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα μακρά συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενόψει της συνάντησης που ο τελευταίος θα έχει την προσεχή Πέμπτη, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός «συζήτησαν σειρά θεμάτων με αιχμή του δόρατος το κυπριακό πρόβλημα για το οποίο έγινε εκτενής και εις βάθος συζήτηση».

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του κ. Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπέδειξε ιδιαίτερα τη σημασία της πρότασης για την Αμμόχωστο η οποία θα δώσει την αναγκαία ώθηση που χρειάζεται για την επιτυχία των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού».