Στο 29% η προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι της 1

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισε το πρωί όπως έχει καθοριστεί και συνεχίζεται κανονικά.

Όπως είναι γνωστό λειτουργούν ανά το παγκύπριο 5 εκλογικά κέντρα. Ένα στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό, ένα στην Πάφο, ένα στην Λάρνακα και ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία έχουν 38 638 εγγεγραμμένα μέλη στον εκλογικό κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέχρι στιγμής ψήφισαν 11420 μέλη, δηλαδή ποσοστό 29,56%.

Όπως προβλέπεται η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου του Κόμματος.

Ως τώρα η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αθρόα και συνεχίζεται ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Γίνεται διαχείριση των επιμέρους προβλημάτων που παρουσιάζονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των υποψηφίων.

Όλες οι Επαρχιακές Εφορευτικές Επιτροπές σε συνεργασία με τα επιτελεία τους εργάζονται αποτελεσματικά και συντονισμένα για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών και των αντίστοιχων ρυθμίσεων, ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί κατά τρόπο αδιάβλητο.