“Αποπροσανατολίζει τη κοινή γνώμη ο προιστάμενος τεχνικών υπηρεσιών”

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου,  Βάσος Βασιλείου, είχε στείλει επιστολή στο Υπ. Παιδείας, στον προιστάμενο τεχνικών υπηρεσιών όπου είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση τόσο του ιδίου όσο και του Συνδέσμου για τις απαράδεχτες συνθήκες φοίτησης των παιδιών στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο όπως αναφέρετε στην επιστολή, προκαλούν έντονες ανησυχίες και φόβους για την ασφάλεια , την υγεία αλλά και την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε σχέση με τις απαιτήσεις των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και της σύγχρονης ποιοτικής εκπαίδευσης που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας .

12

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου η πρόθεση του Συνδέσμου με την καταγραφή των πιο πάνω προβλημάτων είναι η ενημέρωση των αρμοδίων για την σοβαρότητα της κατάστασης ώστε να ανάβουν τις ευθύνες τους προτού είναι αργά.

13

Δείτε πιο κάτω την συνέχεια:

Απάντηση προς τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

Είναι με λύπη μας που διαβάσαμε την απάντηση του κ. Παττίχη στην επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων , ο οποίος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και να προτείνει ουσιαστικές λύσεις , επαναφέρει το θέμα για τον αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση να μην μετακινηθεί το σχολείο, σε μια εμφανή προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο Κ. Παττίχης στην απάντηση του αναφέρθηκε επίσης και σε μια άλλη ανακρίβεια ότι δηλαδή το εμπόδιο για να μην μετακινηθεί το σχολείο ήταν ο Σύνδεσμος Γονέων.

Φαίνεται ότι τον απατά η μνήμη του ή εσκεμμένα ξεχνά ότι το 2008 ολόκληρη η Πάφος αντέδρασε δυναμικά στην τότε απόφαση για την μετακίνηση του σχολείου συμπεριλαμβανομένων όλων οργανωμένων φορέων και συνόλων της Πάφου , των Δημοτικών Συμβούλων και πολλών άλλων προσωπικοτήτων της πόλης μας.

Για μας το μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι η διασφάλιση με κάθε μέσο ότι τα 310 παιδιά μας που βρίσκονται στο σχολείο αυτό , φοιτούν σε κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και υγείας και έχουν πρόσβαση σε μια ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση.

Κ. Παττίχη σταματήστε να αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη και αναλάβετε επιτέλους τις βαρύτατες ευθύνες σας . Θα είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβεί στο σχολείο μας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ