Η “Μαύρη Παρασκευή” στις ΗΠΑ έφερε σημαντική αύξηση στις αγορές

Με αύξηση 3 δισεκατομμύρια δολάρια  κινήθηκαν τη “Μαύρη Παρασκευή” οι αγορές των Αμερικανών, μέσω του διαδικτύου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ημερών που άρχισε την “Ημέρα των Ευχαριστιών” , με τις αγορές ηλεκτρονικών ταμπλέτων και κινητών τηλεφώνων να συγκεντρώνουν σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών αγορών, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Οι αγορές μέσω διαδικτύου έφτασαν 1,93 δισ. δολάρια μόνο την Παρασκευή, ημέρα της ανεπίσημης έναρξης της περιόδου των ξεπουλημάτων στις ΗΠΑ στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Αυτό οδήγησε σε μια αύξηση 39% σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού Adobe, η οποία ανέλυσε 400 εκατομμύρια επισκέψεις σε περίπου 2.000 αμερικανικές ιστοσελίδες που προσφέρουν αγορές προϊόντων.

Οι πωλήσεις νωρίς τη “Μαύρη Παρασκευή”, οι οποίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη ημέρα, την Ημέρα των Ευχαριστιών, ανήλθαν στο 1,06 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 18% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Adobe.

Η εταιρεία IBM διαπίστωσε επίσης παρόμοιους αριθμούς για τις συνολικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου, εξετάζοντας 800 εμπορικές ιστοσελίδες.

Ανέφερε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν 19,7% την Ημέρα των Ευχαριστιών και 19% τη “Μαύρη Παρασκευή”, με το μέσο ποσό των παραγγελιών να ανέρχεται στα 135,27 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την Adobe, από τις συνολικές πωλήσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων που έγιναν στη διάρκεια των δύο ημερών, μέσω διαδικτύου, 417 εκατομμύρια δολάρια αφορούσαν πωλήσεις iPads και 126 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις iPhone, ενώ τα τηλέφωνα με το σύστημα Android προσέλκυσαν αγορές ύψους 106 εκατομμυρίων δολαρίων και οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες με Android τα 42 εκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του για τις πωλήσεις στα καταστήματα, που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από την εταιρεία ερευνών λιανικών πωλήσεων ShopperTrak, οι Αμερικανοί ξόδεψαν σε αγορές 12,3 δισ. δολάρια στη διάρκεια των δύο ημερών, μια αύξηση 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2012.