Στον…τζόγο ρίχνει τους Έλληνες η οικονομική κρίση

Οι έρευνες από διάφορες οργανώσεις οδηγούν σε ένα συμπέρασμα… οι Έλληνες είτε από απελπισία, είτε προσδοκώντας κέρδη για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα, στρέφονται στον τζόγο.

Προσοχή όμως…ο εθισμός παραμονεύει, ειδικά ημέρες εορτών, προειδοποιούν οι ειδικοί του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Κάποιες βασικές αρχικές ενδείξεις ότι κάποιος έχει παθολογική εξάρτηση από τον τζόγο, σε αρχικό στάδιο είναι η αδικαιολόγητη απουσία από το σπίτι ή την εργασία, η έλλειψη χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, αδικαιολόγητη υπερχρέωση πιστωτικών καρτών, έλλειψη διάθεσης για εργασία, χαμηλή παραγωγικότητα, απόσυρση και απομάκρυνση ακόμα και από τα οικεία πρόσωπα καθώς και αδιαφορία, εκνευρισμός και μεταπτώσεις στη διάθεση.

Το προφίλ του μέσου εξαρτημένου από το τζόγο είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων άντρας, γύρω στα 43 παντρεμένος, με σταθερή διαμονή και απασχόληση.Καταναλώνει 5 – 10 ώρες την ημέρα για να μελετήσει πριν παίξει και ξοδεύει την βδομάδα ξοδεύει 200-800 ευρώ, παρά τα οικονομικά προβλήματα.