Η Αράχωβα πρώτη στις προτιμήσεις των εκδρομέων των Χριστουγέννων

Αράχωβα, Καλάβρυτα, Πορταριά και Μακρυνίτσα…

Τέσσερις δημοφιλείς ούτως ή άλλως, χειμερινοί προορισμοί τους οποίους παρά την κρίση οι Έλληνες επισκέφθηκαν και φέτος μέσα στα Χριστούγεννα, καταρρίπτοντας τις περί αντιθέτου, προβλέψεις .

Σε αυτό συνέβαλαν οι χαμηλές σχετικά τιμές στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και το γεγονός ότι όλα τα χιονοδρομικά ήταν ανοιχτά.

Η έξοδος ήταν αυξημένη από πέρυσι κατά 25% . Στην Αράχωβα η πληρότητα έφτασε το 90%, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας Ιωάννης Γεωργακός, λόγω του υψηλού επιπέδου υποδομών , των καλών υπηρεσιών αλλά και της μείωσης των τιμών κατά 30% σε σχέση με το 2011. Για την Πρωτοχρονιά η πληρότητα ανέρχεται σε 80%.

Στο 90% ήταν  η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, από 65% – 70% που ήταν μια εβδομάδα πριν από τις γιορτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κώστα Δαφαλιά. Η ζήτηση, πάντως για την Πρωτοχρονιά είναι πιο υποτονική.

Πορταριά και Μακρυνίτσα παρουσίασαν πληρότητα 85% – 90%, ο Βόλος 50% και το κεντρικό Πήλιο 70%.  Από τις 5.500 κλίνες στο νομό Μαγνησίας λειτούργησαν οι 3.200.

Πεσμένη ήταν η κίνηση προς το εξωτερικό, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να παρουσιάζουν φθηνοί προορισμοί, όπως το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, το οποίο φαίνεται να πήρε μερίδιο από την κίνηση της Δυτικής Μακεδονίας.