Στη δημοσιότητα η εκτίμηση του οικοπέδου από την σύζυγο του Προέδρου

Σύμφωνα με εκτίμηση του κτηματολογίου που έδωσε σήμερα  στη δημοσιότητα,  η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, η αξία του οικοπέδου στη Λεμεσό που αγόρασε από την Αρχιεπισκοπή, εκτιμάται  470.000 και 522.000 ευρώ.

Η κα. Αναστασιάδη αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της ότι προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας ζήτησε επίσημη εκτίμηση από το Τμήμα Κτηματολογίου, με αφορμή «την απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης δημοσιεύματος της εφημερίδας,  Φιλελεύθερος.»

«Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, στον υπολογισμό της αξίας του οικοπέδου χρησιμοποιήθηκε η Συγκριτική Μέθοδος Εκτίμησης η οποία στηρίζεται σε ανάλογες πωλήσεις 15 άλλων οικοπέδων στην ίδια περιοχή, κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.»

Η κα. Αναστασιάδη αναφέρει επίσης ότι η αναλογούσα τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο ανέρχετο κατά μέσον όρο σε 285 ευρώ.

«Ως εκ τούτου η τιμή αγοράς του οικοπέδου συνάδει πλήρως με τις ανάλογες πωλήσεις των τελευταίων μηνών. Αν υπολογιστεί η έκταση γης των 2 οικοπέδων που αγόρασα, συνολικού εμβαδού 1739τ.μ., η υπολογιζόμενη αξία από το Κτηματολόγιο δεν υπερβαίνει τις 495.615 ευρώ.»

Προσθέτει ότι «κατά τη διαπραγμάτευση που έγινε από εμένα προσωπικά, συμφωνήθηκε η τελική τιμή των 500.000 ευρώ, ενσωματωμένων και των τόκων για το υπόλοιπο του ποσού που θα εξοφληθεί με μηνιαίες δόσεις.»

Τέλος η σύζυγος τους Προέδρου εκφράζει την ελπίδα πως μετά την επισύναψη των σχετικών στοιχείων «τα όποια πολιτικού περιεχομένου σχόλια οφείλονται σε άγνοια γεγονότων και όχι σε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης.»