Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Τσίπρας για διάλεξη στο Ινστιτούτο Brooking

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί στις 22 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα μιλήσει στο διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Brooking για «τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  πρόκειται να αναφερθεί στις «οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας» και στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να ακολουθηθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης».

Κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στο αμερικανικό ινστιτούτο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο το Brooking Institute χαρακτηρίζει ως τον νεαρότερο πολιτικό που διεκδικεί την διακυβέρνηση της Ελλάδας, θα αναφερθεί και στον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται προσπάθειες από το επιτελείο της Κουμουνδούρου για να κλειστεί και μία συνάντηση με υπηρεσιακό παράγοντα της αμερικανικής διοίκησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει και άλλες επισκέψεις σε μεγάλες πρωτεύουσες με ζητούμενο την ενίσχυση της ηγετικής εικόνας του, προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που στις δημοσκοπήσεις περιγράφεται ως “κυβερνησιμότητα”.

Πρώτος σταθμός θα είναι το Βερολίνο όπου θα βρεθεί το διήμερο 15-18 Ιανουαρίου για την τακτική σύνοδο του ΚΕΑ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.