Εθνική επιταγή η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, λέει ο Νίκος Αναστασιάδης

«Η συνεργασία του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και άλλων δυνάμεων υπό την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, δεν είναι προϊόν κομματικής συναλλαγής, ούτε επιλογή κομματικής ανάγκης. Είναι εθνική επιταγή», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εξαπολύοντας βέλη κατά του γενικού γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» ο κ. Κυπριανού και χαρακτήρισε προϊόν «ολοκληρωμένης και ενδελεχούς διαβούλευσης» τη  συνεργασία ΔΗΣΥ –ΔΗΚΟ,που συντελέστηκε με επιτυχία έξι ολόκληρους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, πράγμα που για πρώτη φορά συμβαίνει σε συνεργασίες κομμάτων.  Η συνεργασία των δυο κομμάτων και του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη εδράζεται σε γραπτές και λεπτομερείς συμφωνίες που καλύπτουν όλα τα σημαντικά κεφάλαια του προγράμματος διακυβέρνησης, ανέφερε.

«Αν για κάτι πρέπει να ανησυχεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ, είναι για τα τεράστια αδιέξοδα που προκάλεσε η διακυβέρνηση Χριστόφια και τους τρόπους υπέρβασης της σοβαρής κρίσης  που επέφερε και όχι για τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη έναντι του ΔΗΚΟ. Αυτές θα τηρηθούν μέχρι και το τελευταίο γιώτα, όπως επανειλημμένα διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης. Εξάλλου η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα αρχίσει από την επομένη της ανάληψης της προεδρίας του, εφόσον ο λαός δώσει γι’ αυτό την ψήφο του. Και αυτό, γιατί ήδη έχουν καταρτιστεί πλείστα νομοσχέδια και προτάσεις Νόμου που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του κοινού προγράμματος των δυο κομμάτων, με την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους και της κοινωνίας ευρύτερα».