Στεφάνου: Η Κύπρος βρίσκεται τελευταία σε όλη την ΕΕ στις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σχολίασε την κατάσταση στην Δημόσια Υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως “η Κύπρος βρίσκεται τελευταία σε όλη την ΕΕ στις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία. Σχεδόν οι μισοί Κύπριοι (44%) αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Αυτά, ανάμεσα σε άλλα θλιβερά, διαπιστώνει η Κομισιόν για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην Κύπρο.

Παράλληλα σημείωσε ότι “τα όσα θλιβερά για τη δημόσια υγεία στην Κύπρο διαπιστώνει η Κομισιόν, τα βιώνουν με ένα οδυνηρό τρόπο οι πολίτες στη χώρα μας.

– Τα βιώνουν με τις ατέλειωτες λίστες αναμονής στα Δημόσια Νοσηλευτήρια
– Τα βιώνουν με τις σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα
– Τα βιώνουν με τη μαζική φυγή ιατρών που προκαλεί υποστελέχωση
– Τα βιώνουν με την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς αναμένοντας κατάλληλη θεραπεία και φροντίδα”.

“Αυτά όλα είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα της σκληρής λιτότητας που επέβαλε η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού στη Δημόσια Υγεία. Με την πολιτική λιτότητας της απερχόμενης κυβέρνησης ο τομέας της δημόσιας υγείας έχει φτάσει στον πάτο” επισήμανε.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως “η στήριξη της Δημόσιας Υγείας και η ταχύτερη εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως έχει συμφωνηθεί είναι επείγουσα ανάγκη. Αυτό θα κάνει ο Σταύρος Μαλάς με την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Μαλάς αποτελεί εγγύηση για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και για την ταχύτερη και συνεπή εφαρμογή του ΓΕΣΥ”.

“Μια τέτοια εγγύηση δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ο Ν. Αναστασιάδης και ούτε Ν. Παπαδόπουλος οι οποίοι αμφότεροι κατά καιρούς υπερασπίστηκαν διαφορετικά μοντέλα ΓΕΣΥ από αυτό που τελικά εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων” καταλήγει.