Διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της Λαϊκής οι κάτοχοι αξιογράφων

Με ανακοίνωση του σήμερα, ο Σύνδεσμος Αξιογράφων διαμαρτύρεται για τις απαντήσεις της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής.

Παράλληλα μέσω τις ανακοίνωσης υπενθυμίζετε ότι bail-in σημαίνει τη διάσωση μιας εταιρείας (στην προκειμένη περίπτωση της Λαϊκής) με ίδια μέσα. Ο ορισμός δεν αναφέρει «τη διάσωση μιας άλλης εταιρείας» (στην προκειμένη περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου).

Δυστυχώς, σημειώνεται, ούτε η Λαϊκή διασώθηκε ούτε και η Τράπεζα Κύπρου αφού και αυτής κουρεύτηκαν οι καταθέσεις της και τα αξιόγραφά της.

«Διερωτόμαστε» συνεχίζει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αξιογράφων, «γιατί οι εκάστοτε διαχειριστές ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους τη στιγμή που είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι τόσο η Λαϊκή όσο και η Τράπεζα Κύπρου παρανόμησαν με την κυκλοφορία των αξιογράφων τους. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα πορίσματα ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας, της Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, και από τις αποφάσεις πρωτοδικείων και εφετείου της Ελλάδας».

Θα ήταν καλύτερα, σημειώνεται, η Αρχή Εξυγίανσης, η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση να παραδεχτούν δημόσια ότι παρανόμησαν και να συζητήσουν με τον Σύνδεσμο μια συναινετική λύση, ενόψει και των μεγάλων παραχωρήσεων στις οποίες προέβη ο Σύνδεσμος.