Στελέχη της ΝΔ προς Σαμαρά:”Διώξε το Ρουπακιώτη”

Εισηγήσεις και πιέσεις δέχεται από το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, για να απομακρύνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά τις δηλώσεις του υπουργού, ότι τον ανάγκασαν να υπογράψει το μνημόνιο. Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν, ότι οι δηλώσεις έχουν πυροδοτήσει μια σκληρή αντιπαράθεση δίνοντας την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, να το εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά.

Όμως και στη ΔΗΜΑΡ η δήλωση Ρουπακιώτη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο, καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος τον κατηγόρησαν  ανοικτά για συντεχνιακή λογική ενώ ο ίδιος απάντησε,  πως επειδή είναι στην κυβέρνηση «δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα”.

Ο κ. Ρουπακιώτης είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι «τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε” ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του να τα υπογράψει ήταν καθαρά
πολιτική για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ.

Αναφερόμενους και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης υποστήριζε ότι “οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μας τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;”.