Στα 5 τρισ. κ.π. ανέρχεται το ΦΑ στο τεμάχιο «12»

Από 3,6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια έως 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέση τιμή τα 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, είναι οι προκαταρτικές εκτιμώμενες ποσότητες φυσικού αερίου μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση της Noble στο Τεμάχιο «12» της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική για χερσαίο τερματικό υγροποίησης παραμένει αναλλοίωτη. Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της Noble Κύπρου Τζον Τόμιτς, ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου καλής ποιότητας και ότι η συνεργασία της εταιρείας με τις κυπριακές αρχές για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης παραμένει μέσα στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας του.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ακόμη ότι στο Αφροδίτη θα διενεργηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, ενώ στο οικόπεδο «12» προγραμματίζεται να γίνει νέα ερευνητική γεώτρηση για άλλο κοίτασμα εντός του 2014. Παράλληλα, η κοινοπραξία των εταιρειών ENI – Kogas στοχεύουν στην έναρξη γεωτρήσεων μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, ενώ η εταιρεία Total τον πρώτο τρίμηνο του 2015.