Στέφθηκε ο νέος “Αυτοκράτορας” της Κίνας

Ο  Ξι Ζινπίνγκ, είναι ο νέος Αυτοκράτορας της Κίνας που ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης στον πλανήτη  ως γενικός γραμματέας του ΚΚΚ, αντικαθιστώντας  τον απερχόμενο ηγέτη και πρόεδρο της χώρας, Χου Ζιντάο. Ο Ξι Ζίνπινγκ, επίσης, αναλαμβάνει από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κίνας, την ηγεσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.Για τη θέση του πρωθυπουργού προωθείται ο Λι Κεγιάνγκ. Σημειολογικά ο 57χρονος Λι, εμφανίστηκε πίσω από τον Ξι Ζίνπινγκ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης των νέων κινέζων ηγετών.

Η νεοσύστατη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μειώνεται από 9 σε 7 μέλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει, τους Ξι Ζινπινγκ, Λι Κεγιανγκ, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, Γιου Ζεγκσενγκ, Λιου Γιουνσαν, Ουανγκ Κισαν, και Ζανγκ Γκαο Λι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Είναι η πρώτη πολιτική αλλαγή στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ηγεσίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εδώ και 10 χρόνια.