Συνεδρίαση του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής

Έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την έκρηξη της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και τις διαδοχικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού κατά της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε μέσω twitter, η γαλλική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την ώρα που το Ισραήλ απειλεί με ευρύτατη επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να ανακοπεί η εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από τους μαχητές της Χαμάς.

Στο μεταξύ, τρεις παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δεύτερη ημέρα των ισραηλινών επιχειρήσεων.

΄Ενας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για ένα νεκρό, έναν άνδρα που κυκλοφορούσε με μοτοσυκλέτα στην πόλη Χαν Γιούνις. Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, ΄Αχμεντ Τζααμπάρι, σκοτώθηκε χθες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ομπάμα επανέλαβε στον Νετανιάχου την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα και τον προέτρεψε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες από τις επιδρομές του
ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Ομπάμα και ο Νετανιάχου συμφώνησαν, ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ για να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συζητώντας με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ και επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα επισήμανε επίσης ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργαστούν για να επιτύχουν την αποκλιμάκωση της κατάστασης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.