Συμπλοκές στη Θεσσαλονίκη – Απεργοί προπηλάκισαν τον Γερμανό Πρόξενο

Άγριες συμπλοκές από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα μεταξύ εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και αστυνομικών δυνάμεων στο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη όπου έχει ξεκινήσει η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό,να μπουν στο συνεδριακό κέντρο και να φτάσουν στο περίπτερο 8 όπου πραγματοποιείται η συνέλευση.

Φώναζαν στους αστυνομικούς «είστε κι εσείς Έλληνες». Είχαν προηγουμένως προπηλακίσει τον Γερμανό πρόξενο και είχαν χτυπήσει μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.  Ο Γερμανός πρόξενος μπήκε τελικά στη ΔΕΘ από άλλη πόρτα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, βάσει του οποίου τίθενται σε διαθεσιμότητα συνάδελφοί τους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εντεταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. «Γ ια εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».

Η διαθεσιμότητα αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ.