«Σπάζει αυγά» για …πολιτική «ομελέτα» ο Πρόεδρος

Απο-Κυπριακό-ποίηση της καθημερινότητάς του και επανενεργοποίηση στα θέματα καθημερινότητας προωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη και έχοντας κατά νου ότι τα πράγματα στο εθνικό ζήτημα παραμένουν, παρά τις προθέσεις Γκουτέρες για τριμερή, πολύ δύσκολα, αποφάσισε να ενσκύψει στα σοβαρά προβλήματα του κράτους και των πολιτών που παραμένουν παγωμένα. Οι εξαγγελίες που είχε κάνει διεκδικώντας τη δεύτερη θητεία του παραμένουν επί του παρόντος γράμμα κενό και το φέρει, μαθαίνει η laimitomos.com, βαρέως.

Ως εκ τούτου στο πορτοφόλιο των ενεργειών του αναφέρονται πλέον τα εξής:

– Έλεγχος και απρέμβαση στα θέματα ΓΕΣΥ πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης λειτουργίας του
– Προώθηση τάχιστα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας
– Ολοκλήρωση των σχεδιασμών και προώθηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
– Τροποποίηση και έγκριση της μεταρρύθμισης του δημοσίου
– Παρακολούθηση και επιτάχυνση έργων ανάπτυξης σε όλη την Κύπρο

«Σπάζει αυγά»…

Η απόφαση του Αναστασιάδη να ενσκύψει επιτέλους στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το κράτος, απαιτεί αποφασιστικότητα και βούληση να τα βάλει με κατεστημένα και παγιωμένες αντιλήψεις. Παρά ταύτα, όπως μαθαίνει η laimitomos.com έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τη φθορά που δέχεται από τη μη παραγωγή πολιτικών ικανών να αλλάξουν την εικόνα, δείχνει έτοιμος να συγκρουστεί από τη μία, να συναινέσει σε σοβαρές προτάσεις από την άλλη, για το καλό του τόπου. Αυτή τη φορά θα κάνουμε ομελέτα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, μας ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Αποσυμπίεση αντιπολίτευσης…

Η laimitomos.com πρώτη σας είχε ενημερώσει ότι ο ΠτΔ επιθυμεί άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που θα περιορίζει τις προεδρικές θητείες στις δύο.

Σας είχαμε μάλιστα πληροφορήσει ότι ήταν έτοιμος να διαγράψει από την πρόταση του τη ρύθμιση για τις κοινοβουλευτικές θητείες.

Όπερ και εγένετω.

Στο Προεδρικό η στενή ομάδα συμβούλων και ο ίδιος ο Αναστασιάδης θεωρούν ότι μετά από έγκριση μιας τέτοιας νομοθεσίας, που θα κάνει ξεκάθαρο στο μυαλό της αντιπολίτευσης ότι δεν πρόκειται ότι καλό γίνει να το πιστωθεί στον αγώνα για μια τρίτη θητεία, θα αποσυμπιέσει τη δύσκολη κατάσταση και θα του επιτρέψει να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας και με απλά σύνολα και με κόμματα.