Δια νόμου απαντά στα περί 3ης θητείας ο Αναστασιάδης

Την έντονη απαίτηση του να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του νόμου που εκκρεμεί στη Βουλή, δια του οποίου θα τίθεται πλαφόν δύο θητειών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε στη συνάντηση με τους βουλευτές του ΔΗ.ΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης.

Μάλιστα, όπως εγκύρως πληροφορείται η «Λαιμητόμος» αναγνωρίζοντας ότι το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει πολλές ενστάσεις λόγω του περιορισμού που θέτει και στις θητείες βουλευτών και άλλων αιρετών αξιωματούχων, δήλωσε έτοιμος να το τροποποιήσει στο Υπουργικό και να το επανακαταθέσει, ώστε να ρυθμιστεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που αφορά στις Προεδρικές θητείες.

Η στρόφιγγα της… προεδρολογίας

Η κίνηση Αναστασιάδη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί, μας έλεγαν πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρακτική απάντηση σε όσους τόσο νωρίς άρχισαν την Προεδρολογία και τις συνεννοήσεις για το 2023.

Έχοντας να αντιμετωπίσει τόσο την κακή εικόνα της δεύτερης θητείας της διακυβέρνησης, αλλά κυρίως την σκληρή αντιπολιτευτική στάση, τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΚΟ, ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να μειώσει την πίεση και μέσω του νόμου να αφαιρέσει ένα τεράστιο βαρίδι από τις πλάτες του.

Πάντως το γεγονός πως έχει εκφραστεί ετοιμότητα για τροποποίηση του νομοσχεδίου ώστε να εξαιρεθούν οι βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι, είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στην κοινωνία. Γιατί ναι μεν κάποια κόμματα έχουν τους δικούς τους εσωτερικούς κανονισμούς, ωστόσο η άρνηση τους να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα δείχνει μια τάση «διατήρησης της καρέκλας» αντί εκσυγχρονισμού της πολιτικής.

Οι ρητορείες ότι λαμβάνουν το μήνυμα κάθε φορά που η αποχή κτυπά ποσοστά ρεκόρ, δεν είναι παρά ρητορική άνευ περιεχομένου.