Χάσικος για περιστατικό με σημαία: Από το πταίσμα φτάσαμε στο κακούργημα

Με παρέμβαση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη στη κατεχόμενη λύση, όπου 16χρονος κατέβασε τη τουρκική σημαία, επιρρίπτει καθαρά ευθύνη σε  πολιτικούς και δημοσιογράφους και αναφέρει ότι «από το πταίσμα φθάσαμε στο κακούργημα»

Αυτούσια η ανάρτηση:

Το «λάθος» ενός εφήβου , το έγκλημα των ενηλίκων πολιτικών και δημοσιογράφων και τέλος το κακούργημα της απολογίας εκ μέρους μας προς τον κατοχικό στρατό!

Αν δεχτούμε ότι ο έφηβος μαθητής γαλουχημένος κυριως από το σπίτι του με το όραμα της Ελευθερίας και της επιστροφής στο κατεχόμενο χωριό του την Λύση, αποτόλμησε με πραγματικό κίνδυνο της ζωής του ,ανεξάρτητα αν είχε η όχι επίγνωση του κινδύνου, να υποστέιλει και ακολούθως να μεταφέρει την σημαία της κατοχής, αν δεχτούμε λοιπόν ότι ήταν λάθος για χίλιους δυο λόγους και δεν θ αναλύσω τα αυτονόητα,παρά μόνο θα περιοριστώ στο ότι ένας έφηβος πατριώτης δεν μπορεί και δεν είναι κατανοητό να διαμορφώνει πολιτική αντιμετώπισης της κατοχής . Ουτε και μπορεί ένα μεμονωμένο γεγονός εφηβικής πατριωτικής έξαρσης να συμπαρασύρει ανέτοιμες πολιτικές ηγεσίες σε τοποθετήσεις που κάθε άλλο υποβοηθούν την απαλλαγή της κατοχής και την εξεύρεση ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού και εννοώ χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Εκείνος που κρίνεται δεν είναι ο ανήλικος,αλλά όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που ενεπλάκησαν με την μορφή δηλώσεων η σχολίων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ενέργεια του ανηλίκου θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, όπως αρχικά πέρασε από τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Φροντίσαμε όμως εμείς οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι να αναδείξουμε σε μέγα θέμα ηρωικής πράξης την επικίνδυνη κατά τ αλλά ενέργεια , για τον ίδιο τον έφηβο αλλά και την όλη πολιτική διαχείρηση της απαλλαγής της κατοχής , διαπράττοντας έτσι έγκλημα σε σχέση με το λάθος η και πταίσμα του εφήβου πατριώτη.

Τρανταχτή απόδειξη του λάθους του εφήβου και της κάκιστης διαχείρισης του όλου θέματος από μερίδα πολιτικών και δημοσιογραφων ήταν ,κάτω από τον φόβο της επικυρηξης του ανηλίκου «εγκληματία» από τον κατοχικό στρατό η οικογένεια ν αποστειλει επιστολή συγγνωμης απολογιας και μεταμέλειας προς τον κατοχικό ηγέτη.

Επιπόλαια όπως πάντα σ αυτό τον τόπο και χωρίς ίχνος πολιτικής σκεψης ένα κατ εμένα ησσονος σημασίας μικρο πολιτικό γεγονός όσο και αν η κατοχική δύναμη προσπαθουσε να το παρουσιάσει σαν μεγάλο , η υποστολή της σημαίας της κατοχής και στην συνέχεια μεταφορας της από ένα έφηβο που στο κάτω κάτω ήταν αναρτημένη στο σπίτι του που παράνομα και με την βία κατελήφθη ,δεν μπορούσε να είναι μεγάλο , έγινε η αιτία με την οικογένεια του εφήβου μαζί και όλοι εμεις να απολογουμαστε στην κατοχικη δύναμη…

Συνεπώς, να γιατί από το πταίσμα φτάσαμε στο κακούργημα!!