Μετεωρολογική υπηρεσία: Αίθριος ο καιρός σήμερα, βροχές από αύριο

Μετεωρολογική υπηρεσία: Αίθριος ο καιρός σήμερα, βροχές από αύριο

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα,  περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αρχικά, με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση την Κυριακή και τη Δευτέρα, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές