Σοκ στη Ρωσία: Ψαράδες έγιναν κανίβαλοι για να επιβιώσουν…

Εδώ και τέσσερις μήνες αγνοούνταν. Οι Ρώσοι ψαράδες είχαν ξεκινήσει τον Αύγουστο με σκάφος για τη βορειοανατολική Σιβηρία και από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν.

Είχαν εγκλωβιστεί στη ρωσική τάιγκα, αχανή συστάδα με κωνοφόρα δάση . Δύο από τους ψαράδες βρέθηκαν τέλη Νοεμβρίου, στον ποταμό Σουτάμ, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την κοντινότερη πόλη, το Νεριούγκρι.

Για τους δύο συντρόφους τους είπαν, ότι δεν γνώριζαν τι είχαν απογίνει. Είχαν αναγκαστεί να χωριστούν σε δύο ομάδες ,υποστήριξαν ,για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Λίγο καιρό αργότερα, η αστυνομία που συνέχιζε τις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους, βρήκε μια ανθρώπινη σορό «με σημάδια που καταδείκνυαν βίαιο θάνατο στην τάιγκα».

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο ένας από τους δύο επιζώντες, λύγισε. Ομολόγησε ότι είχαν γίνει κανίβαλοι. Είχαν «φάει» από τις σάρκες του τρίτου συντρόφου τους για να μπορέσουν να μείνουν ζωντανοί

Τα Ρωσικά Μέσα διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για δολοφονία. Ο θάνατος του τρίτου ψαρά «οφειλόταν σε φυσικά αίτια, λόγω του ψύχους που επικρατούσε. Οι δύο αλιείς τρέφονταν από τη σορό του για εβδομάδες”, γράφουν.

Ο τέταρτος της ομάδας, αγνοείται ακόμα.