Σοκ απο τα σενάρια για φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα πρόταση που αναμένεται να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου για το φορολογικό, το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα πρόταση προβλέπει επιβολή συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ, από 100 χιλιάδες που ισχύει σήμερα.

Οι εκπρόσωποι της τρικομματικής Κυβέρνησης θα συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, έχοντας στην ατζέντα τους κοστολογημένες εναλλακτικές προτάσεις, προκειμένου να αντικαθιστούν οι υπάρχουσες διατάξεις “αγκάθια”.

Πάντως, σύμφωνα με “Τα Νέα”  το υπουργείο οικονομικών θα κατεβάσει νέα πρόταση στην οποία προβλέπεται η καθιέρωση τριών συντελεστών φορολόγησης στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, 21%, 26% και 45%, με το αφορολόγητο να διευρύνεται από τα 5000 ευρώ στα  9.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται συντελεστής  21% για εισόδημα έως 18.000 ευρώ, συντελεστής 26% για εισόδημα από 18.001 έως 26.000 ευρώ και συντελεστή 45% για εισόδημα από 26.001 ευρώ και άνω. Παράλληλα, η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ η οποία θα αντικαταστήσει το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει για όλα τα εισοδήματα.

Το νομοσχέδιο για το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι της 11 Δεκεμβρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή για τα εισοδήματα του 2013.

Check Also

Βατόπουλος: Επανάληψη του σεναρίου της μετάλλαξης Δέλτα η Omicron με περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας επ αφορμής και της εμφάνισης της μετάλλαξης …

Βασιλακόπουλος: Ο ιός θα εξακολουθήσει να μεταλλάσσεται -Ας είναι η παραλλαγή «όμικρον» κίνητρο για να εμβολιαστούμε

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να είναι προστατευμένοι και από τη …