Επ’ αόριστον χωρίς αστικά λεωφορεία

Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα και Αμμόχωστος θα είναι σήμερα και , άγνωστο τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, χωρίς λεωφορεία.

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών λεωφορείων, επεκτάθηκαν, μετά την απεργία διαρκείας που κήρυξαν την περασμένη Παρασκευή οι οδηγοί της εταιρείας ΕΜΕΛ, και στις άλλες εταιρείες,  ΟΣΕΛ, ΟΣΕΑ και ΖΗΝΩΝ. Οι οδηγοί σηκώνουν χειρόφρενο διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου.

Τα χρήματα που είναι; Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει στείλει το ποσό στις εταιρείες από χθες. Οι εταιρείες, υποστηρίζουν ότι δεν το έχουν πάρει και, συνεπώς, δεν μπορούν να καταβάλλουν τους μισθούς. Ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέτζος, μίλησε στο Σίγμα για «αλλότρια συμφέροντα στις κινητοποιήσεις», τονίζοντας ότι θα φανεί το βράδυ αν «η απεργία γίνεται για την καταβολή των μισθών ή για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών… Δεν πρόκειται το κράτος υπό την πίεση οποιασδήποτε απεργίας να ενδώσει και να πληρώσει χρήματα τα οποία δεν πρέπει να πληρωθούν»…

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία στην Πάφο, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ έχουν ανακοινώσει πως έχουν πληρωθεί  κανονικά.

 

Check Also

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ ζητά Δημοκρατικό συνέδριο

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ζητά Δημοκρατικό συνέδριο με το …

Διέρρηξαν την κατοικία του… έκλεψαν διάφορα αντικείμενα και το αυτοκίνητο του

Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας με λεία όχημα και διάφορα αντικείμενα διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με …