Σκληρή κριτική Λιλλήκα προς Καρογιάν για τα “ρουσφέτια” -Απάντηση ΔΗΚΟ

Συνεχίζεται ο σάλος στην Κύπρο από το δημοσίευμα του «Φ» σχετικά με λίστα πολιτών που ζητούσε ρουσφέτια από το ΔΗΚΟ με αντάλλαγμα ψήφους. Ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να εφαρμόσει τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας στο θέμα των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον κυπριακό Τύπο. Ακολούθησε η απάντηση του ΔΗΚΟ.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου κ Μιχαηλίδης δήλωσε πως «η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που κατέχει σύμφωνα τα οποία αποκαλύπτουν το φακέλωμα πολιτών που εξυπηρετήθηκαν από τον κ. Καρογιάν, λίστες με ονόματα πολιτών που εστάλησαν με φαξ από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής όταν το αξίωμα κατείχε ο ίδιος».

Το θέμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου καθώς ο κ Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανατασιάδη  λέγοντας εάν ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ« είναι με αυτού του είδους τις πολιτικές πρακτικές που λέει ότι θα φέρει την αλλαγή και εάν είναι με αυτόν τον τρόπο που υπόσχεται ότι θα κυβερνήσει τον τόπο»;

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Καρογιάν είναι σήμερα και ευθύνες του κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο
επιδιώκει να συγκυβερνήσουν αυτό τον τόπο».

Όπως ανέφερε, οι πληροφορίες της εφημερίδας «εγείρουν σοβαρά πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα» καθώς το δημοσίευμα,  «επαναφέρει στο προσκήνιο θέματα διαφθοράς του πολιτικού μας συστήματος, τα οποία έχουν να κάνουν με την προαγωγή του
ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας στη βάση των πελατειακών σχέσεων».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κ. Λιλλήκα, «το συγκεκριμένο θέμα αποκτά ιδιαίτερη σοβαρότητα και σημασία, δεδομένου ότι στην παραβίαση των νόμων και στην προαγωγή του ρουσφετιού, φαίνεται ότι πρωτοστατεί ο κ. Μάριος Καρογιάν, τέως Πρόεδρος της Βουλής».

«Τέτοιου είδους  αναχρονιστικές πολιτικές πρακτικές οδήγησαν τους Κύπριους πολίτες στην απαξίωση του πολιτικού μας
συστήματος» υποστηρίζει μέσω του εκπροσώπου του ο κ Λιλλήκας.

«Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να εφαρμόσει τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας γιατί μόνο έτσι θα αποκαταστηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα»,λέγοντας  ότι «σε θέματα Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις πολιτών και αξιωματούχων».

Προς αυτό υπενθύμισε ότι σε παρόμοια περίπτωση εμπλοκής λειτουργού του Υπουργείου Γεωργίας ο Γενικός Εισαγγελέας οδήγησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΚΟ

Στο μεταξύ οι δηλώσεις αυτές του κ Λιλλήκα προκάλεσαΝ την έντονη αντίδραση του ΔΗΚΟ το οποίο σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι «αν και έχουμε ήδη συστήσει στον κ. Λιλλήκα και τους συνεργάτες του να μη μιλούν για σκοινί στο σπίτι του
κρεμασμένου, επιμένουν να μεταφέρουν την προεκλογική αντιπαράθεση στο πεδίο της μικροπολιτικής και του κουτσομπολιού στο οποίο και διαπρέπουν».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιχειρούν μάλιστα ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο στον οποίο προσπαθούν να παρασύρουν το δημόσιο βίο. Παριστάνοντας – άκουσον άκουσον – τις αθώες περιστερές ζητούν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής καλώντας τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα(!) με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, στο οποίο ήδη έχουμε αναφερθεί».

«Oι εμπαθείς αναφορές τους στον Πρόεδρου του ΔΗΚΟ και οι αναφορές τους στον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο εγκαλούν ως συνυπεύθυνο για τα όσα επιχειρούν να καταλογίσουν στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, είναι αντάξιες των φασιστικότερων προπαγανδιστικών μεθόδων: παίρνουν μία δήθεν πληροφορία, τη μετατρέπουν σε αναμφισβήτητη είδηση και επ` αυτής στοιχειοθετούν μία ψευδή κατηγορία περί ευθύνης και συλλογικής ευθύνης».

«Εύγε και εις ανώτερα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, θέτοντας τέλος τα ερωτήματα «επειδή ο κ. Λιλλήκας και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι θεωρούν ιδιαίτερα προσφιλές θέμα το ρουσφέτι, μήπως μπορούν να μας πουν τί σημαίνει
μεγαλορουσφέτι;

Επίσης, μήπως γνωρίζουν περιπτώσεις μεγαλορουσφετιού; Και μήπως επίσης γνωρίζουν κάποιους που διέπραξαν μεγαλορουσφέτι, καθώς και κάποιους που επωφελήθηκαν από μεγαλορουσφέτι;».