Με “λύπη” ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Μπερλουσκόνι

Είναι πλέον επίσημο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός με την κεντροδεξιά στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Ιταλία, που όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο ίδιος ο καβαλιέρε λέγοντας ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει, για να αιτιολογίσει αμέσως την “θλίψη” του λέγοντας «και πάλι το κάνω από αίσθημα ευθύνης».

Είναι η πέμπτη φορά που ο καβαλιέρε είναι υποψήφιος σε εκλογές, αν και τις προηγούμενες τέσσερις δεν είχε εκφράσει λύπη. Αντίθετα, η πρωθυπουργική ασυλία που τον προστάτευε από δεκάδες παράνομες πράξεις, του ήταν πολύ απαραίτητη.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα του,το PDL είναι αυτό που απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και οδηγεί τη χώρα σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο και μια ακόμη πιο κρίσιμη επιλογή κυβέρνησης.