Σκανδαλώδης ο διορισμός του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, καταγγέλλει ο ΔΗΣΥ

Για βόλεμα «ημετέρων» με μόνο κριτήριο την αφοσίωση στον Δημήτρη Χριστόφια, κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ , καταγγέλλοντας ως “σκανδαλώδη και αναξιοκρατικό” τον διορισμό του Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

“Η επιδίωξη του κ. Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να ελέγξουν την Αστυνομία και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και σκανδαλώδης”, τόνισε ο ο εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου, σε ομιλία του στη Βουλή. “Επέλεξε τον κ. Κυριάκου, παραγκωνίζοντας συνολικά 15 έμπειρους και αρχαιότερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάποιοι από αυτούς με πτυχία και μεταπτυχιακά. Χωρίς κανένα πανεπιστημιακό πτυχίο, ο ευνοούμενος του κ. Χριστόφια ,απόλαυσε έξι προαγωγές από το 2003», πρόσθεσε.

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Νικολάου, οφείλει να εξηγήσει “στην κοινωνία, στους άνεργους, αλλά ακόμα και στους απλούς υποστηρικτές του ΑΚΕΛ, που δεν έχουν το μέσο με την ηγεσία του κόμματος, πώς δικαιολογούνται αυτές οι προαγωγές, που τριπλασιάζουν το μισθό του κ. Κυριακού από €2,856 σε €8,400 το μήνα.”