Σε Μέγαρο “Γλαύκος Κληρίδης” μετονομάστηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ

Σε Μέγαρο “Γλαύκος Κληρίδης” μετονομάστηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

“Σήμερα, με το πέρας του Πέμπτου ετήσιου Μνημοσύνου του αείμνηστου πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή της παράταξής μας άνοιξαν οι πύλες του ανακαινισθέντος και μετονομασθέντος Μεγάρου Γλαύκος Κληρίδης, ευγενής δωρεά του κ. Κίκη Τρεππίδη.

Τα Κεντρικά Γραφεία της παράταξης ανεγέρθηκαν επί προεδρίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και εγκαινιάσθηκαν από τον Επίτιμο Πρόεδρο του κόμματός και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη στις 18 Ιουνίου 1999.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου και απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου της παράταξης τα Κεντρικά Γραφεία ανακαινίσθηκαν και μετονομάστηκαν εις μνήμην του ιστορικού μας ηγέτη.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ευχαριστεί θερμά την κα Καίτη Κληρίδου για την παραχώρηση των κειμηλίων του Γλαύκου Κληρίδη τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο χώρο, τον γλύπτη Παναγιώτη Πασάντα ο οποίος φιλοτέχνησε την προτομή του Γλαύκου Κληρίδη, τον γλύπτη Φίλιππο Γιαπάνη ο οποίος φιλοτέχνησε το γλυπτό της Νίκης του Παιωνίου, το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μίμη Κυθραιώτη και την διακοσμήτρια κα Μαριάννα Μουσκή.

Η κληρονομιά αρχών του Γλαύκου Κληρίδη αποτελεί παρακαταθήκη. Οι αξίες και το όραμά του είναι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό φάρος και πυξίδα.”