Το ΕΛΑΜ, καλεί την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη, να σταματήσει την διάνοιξη των νέων οδοφραγμάτων

Το ΕΛΑΜ, καλεί την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη, να σταματήσει την διάνοιξη των νέων οδοφραγμάτων

Αυτούσια η ανακοίνωση:

‘Σε λίγες ώρες, την 12η Νοεμβρίου 2018, θα γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της κυπριακής ιστορίας. Η Κυβέρνηση, με την σύμφωνο γνώμη των πλείστων πολιτικών κομμάτων, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού, θα προχωρήσει στη διάνοιξη του οδοφράγματος της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ασελγώντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στην μνήμη τους.

Δυστυχώς, από το 1996 μέχρι σήμερα, κανένα πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε, είτε συγκυβέρνησε, δεν είχε την τόλμη και το σθένος να πράξει το αυτονόητο και να τοποθετήσει ένα μνημείο για τους δύο ηρωομάρτυρες, εκτός από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο , που από την πρώτη μέρα εισόδου του στην Βουλή των Αντιπροσώπων άσκησε έντονες πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  καλεί την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη, να σταματήσει την διάνοιξη των νέων οδοφραγμάτων.

Τέλος, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί τις 10 χιλιάδες υπογραφές που έχει ήδη παραλάβει από το Ε.ΛΑ.Μ., την Πέμπτη, 8/11/18, τηρώντας επιτέλους τις δεσμεύσεις του, καθώς σύμφωνα με το προεκλογικό του πρόγραμμα, σελίδα 67, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι, «η συλλογή 8 χιλιάδων υπογραφών υποχρεώνει την Κυβέρνηση να εξετάσει τις πολιτικές της και να λογοδοτήσει για το αποτέλεσμα».