Θεοχάρους: Γνωρίζω το κλίμα τρομοκρατίας στη Β.Ήπειρο, δεν θα σιωπήσω ποτέ

Θεοχάρους: Γνωρίζω το κλίμα τρομοκρατίας στη Β.Ήπειρο, δεν θα σιωπήσω ποτέ

Στέλνω το μήνυμα στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά την φρικτή καταπίεση που υφίστανται, το κλίμα τρομοκρατίας που ασκούν εναντίον τους αλλά και τη συνεχή προσπάθεια του διεφθαρμένου δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας για Εθνικό ξεκαθάρισμα στη Βόρεια Ήπειρο.

Τους διαβεβαιώνω ότι παρά τη χθεσινή εξέλιξη σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα. Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή σε οποιαδήποτε έπαλξη στον κόσμο για την υπεράσπιση των δικαίων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Για τα εθνικά ζητήματα, ανέφερε η κ, Θεοχάρους δεν χωράνε μασημένα λόγια:

Στα εθνικά ζητήματα δεν χωράνε μασημένα λόγια ή ένοχη σιωπή. Τοποθετείσαι ευθαρσώς, κακίζοντας πράξεις ή ενέργειες που προσβάλλουν τους πολίτες σου.

Η ξεκάθαρη και πατριωτική δήλωση της Ευρωβουλευτού και Προέδρου του Κινήματος, Ελένης Θεοχάρους, στην απόφαση του δικτατορικού καθεστώτος του Έντι Ράμα να την κηρύξει «persona non grata» δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνο η απάντηση της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

Η Ελένη Θεοχάρους, τίμησε με την παρουσία της την κηδεία ενός αδούλωτου Έλληνα πατριώτη που δολοφόνησε τόσο βάναυσα το φασιστικό καθεστώς της Αλβανίας.

Όταν μάλιστα η επίσημη Ελλάδα εσίγησε, σφυρίζοντας αδιάφορα και αφήνοντας στο έλεος του Θεού τον αλύτρωτο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Κατά τα άλλα θέλουμε να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας με τους γείτονες.

Η επίσημη Κυπριακή Κυβέρνηση σιώπησε επίσης ωσάν να μη την αφορά το θέμα και η Ευρώπη ακόμα σκέφτεται.

Η μέχρι χθες λαλίστατη Κυπριακή Πολιτεία στο σύνολο της, τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με το ζήτημα των Ελλήνων πολιτών που έχουν μπει στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος Ράμα. Ας λάβει τουλάχιστον υπόψη της ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και Κύπριοι πολίτες.

Αν είναι με αυτή την προσέγγιση που θέλουμε να υπερασπιστούμε δικαιώματα και αξίες, τότε είμαστε χαμένοι «από χέρι».