Σε κυπριακή εταιρεία πουλήθηκε το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902

Στην κυπριακή εταιρεία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD» πουλήθηκε το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του «902» των ΜΜΕ που ανήκαν στο ΚΚΕ. Σύμφωνα με κείμενο που ανακοινώνει την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 902.gr αναφέρεται ότι το ΚΚΕ είχε ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω της κρίσης, αδυνατώντας να στηρίξει τη λειτουργία ιδιαίτερα της τηλεόρασης, η οποία «κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η απόφαση για την πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «902» λήφθηκε προκειμένου «να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία» και αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση στο 902.gr, «όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η Γενική Συνέλευση της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ανακοινώνοντας τον αγοραστή, ο οποίος είναι η κυπριακή «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», επισημαίνεται ότι η εταιρεία «έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία» και προστίθεται ότι «στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δεν θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά – του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ».

Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ραδιοτηλεοπτική» που είναι η εταιρεία στην οποία ανήκαν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902», πουλήθηκε με τον όρο να μεταβιβαστεί «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζόμενους στον αγοραστή, η οποία αναλαμβάνει πλέον τις συχνότητες, και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία των απολύσεων των περίπου 50 εργαζομένων.