Αγγελίδης: Δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία για το φιλικό Ομόνοιας – Άρη

Η Αστυνομία δεν έτυχε ενημέρωσης σε σχέση με τη διεξαγωγή του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ομόνοιας και του Άρη χθες στο Πελένδρι, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα και την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής από οπαδούς της ομάδας της Λευκωσίας, ο κ. Αγγελίδης, σημείωσε ότι τα σωματεία είχαν υποχρέωση να ενημερώσουν την Αστυνομία και κάλεσε τις ομάδες να το πράττουν εγκαίρως, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα και να γίνεται η ανάλογη αστυνόμευση.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι γύρω στις 8 χθες το βράδυ ενημερώθηκε η Αστυνομία ότι υπήρχαν κάποια επεισόδια στο κοινοτικό στάδιο Πελενδριού. Αμέσως, είπε, μετέβησαν στο χώρο μέλη των αστυνομικών σταθμών Πλατρών και Λάνιας, και εκεί εντόπισαν 30 περίπου οπαδούς της Ομόνοιας, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια και ανέμεναν το διαιτητή του αγώνα με εχθρικές διαθέσεις. Με την παρέμβαση της αστυνομίας και την βοήθεια περιπολικού, ο διαιτητής φυγαδεύτηκε και μεταφέρθηκε στη Λεμεσό, όπου εξετάστηκε από ιατρούς σε ιδιωτική κλινική και κατόπιν δικής του συγκατάθεσης, δεν έτυχε περαιτέρω νοσηλείας.

Από τις πρώτες εξετάσεις δεν έφερε εμφανή τραύματα/ενώ από χθες οι αρχές προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να ληφθεί κατάθεση, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ανταπόκριση.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι από το συγκεκριμένο διαιτητή δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν ήταν σωστό να διαιτητεύσει τον αγώνα ο συγκεκριμένος διαιτητής από τη στιγμή που έχει προηγούμενα με τους οπαδούς της Ομόνοιας, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «το ερώτημα είναι πολύ λογικό, ωστόσο η αστυνομία δεν μπορεί να δώσει την απάντηση, αφού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της». Τόνισε ακόμα πως «αν υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες γύρω από το ζήτημα αυτό, τότε θα ήταν καλύτερα να μην διαιτητεύσει τον αγώνα ο συγκεκριμένος διαιτητής. Αυτό είναι θέμα», σημείωσε, «που πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ακόμα ότι «εάν ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν ανταποκριθεί στις κλήσεις της αστυνομίας, τότε θα επικοινωνήσει με το Σύνδεσμο Διαιτητών, για να τον ενημερώσει σχετικά και να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης».

Για την επικείμενη έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι “δεν θα ήθελα να είμαι αρνητικός», σημειώνοντας ότι ήδη έχουν εξαγγελθεί κάποια μέτρα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έτσι ώστε εκεί και όπου δημιουργούνται επεισόδια να υπάρχουν αυστηρά μέτρα και κυρώσεις”.