Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται η χώρα ήδη απο σήμερα, με τις κινητοποιήσεις πολλών επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, οι οποίες κορυφώνονται αύριο Πέμπτη με την 24ωρη απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα. ΤΕΤΑΡΤΗ

Για σήμερα, Τετάρτη, σε 24ωρη απεργία έχουν προβεί όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απο τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων συντακτών να ανακοινώνει πέραν της σημερινής 24ωρης και 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, απο τις 11π.μ έως της 15:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή απο τα καθήκοντα τους,  Τετάρτη έως  Παρασκευή, θα κάνουν και οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

ΠΕΜΠΤΗ

Αύριο κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν παράλληλες συγκεντρώσεις, στις 11 το πρωί, στο πεδίον του Άρεως.

Κλειστά, θα είναι αύριο και όλα τα εμπορικά καταστήματα, μετά απο απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Με τη σειρά της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) θα κινηθούν μετά τις 9 το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα ακινητοποιηθούν πλήρως οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο προαστιακός, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Έτσι την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο, ενώ για αύριο καταργούνται σε όλη της διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :

– 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη )

– 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)

– 1686 ( Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

– 2536   Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών

– 743  και IC Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας – Θεσσαλονίκης

– 3593 και 3592 Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης

– 2576 και 2577 Λάρισας – Βόλου – Λάρισας

Μέχρι το σταθμό Δούκισσης Πλακεντίας θα πηγαίνουν τα βαγόνια του μετρό καθώς δεν θα υπάρχει σύνδεση με το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών του ΟΣΕ.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.