Αγόρασε την Εμπορική, η Alpha Bank

Υπεγράφη η συμφωνία Alpha Bank- Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012. Η διοίκηση της  Alpha Bank ανακοίνωσε και επίσημα οτι υπέγραψε σήμερα συμφωνία μετά της Crédit Agricole S.A. για σύμβαση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τραπέζης

Α.Ε. που βρίσκεται στην κυρίότητα της Crédit Agricole S.A., υπό τους βασικούς όρους που περιγράφονται στην από 1ης Οκτωβρίου 2012, προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η  Crédit Agricole S.A. λέγοντας ότι υπέγραψε σήμερα το συμφωνητικό για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank. Η συμφωνία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Crédit Agricole S.A. στις 15 Οκτωβρίου 2012. Οι δύο τραπεζικοί οργανισμοί στοχεύουν στην ολοκλήρωση της πώλησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την αίρεση της λήψης εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συναλλαγής έχουν ήδη εγκριθεί από την Alpha Bank και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

“Η