Πύρρειος νίκη του Νικόλα Παπαδόπουλου…

Πήρε και επίσημα διαζύγιο από την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ, μετά την ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που έκρινε την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου με 97 ψήφους υπέρ και 81 κατά.

Η μάχη που έδωσε ο Ν. Παπαδόπουλος στην Κεντρική Επιτροπή ήταν σκληρή και κρίθηκε από την ψήφο των αναποφάσιστων. Προς ψήφιση τέθηκαν δύο προτάσεις μια υπέρ της παραμονής και μια υπέρ της αποχώρησης από την κυβέρνησης, με τα περισσότερα μέλη να τάσσονται τελικά στο πλευρό του προέδρου του ΔΗΚΟ, “σώζοντας” το πολιτικό γόητρο του Ν. Παπαδόπουλου.

Η νίκη του Ν. Παπαδόπουλου αν και θεωρείται “πύρρειος νίκη”, ωστόσο θα πρέπει να προβληματίζει, μετά και την φημολογία ότι η νίκη αυτή δεν οφείλεται στην πολιτική “πυγμή” του κ. Προέδρου του ΔΗΚΟ, αλλά στην τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και με την οποία διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Έτσι, λοιπόν το ερώτημα που πλανάται την επόμενη ημέρα της ψηφοφορίας είναι αν η νίκη αυτή οφείλεται στην πολιτική “πειθώ” του ηγέτη του ΔΗΚΟ ή στα συμφέροντα κάποια μελών – εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, οι οποίοι παρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.