Μειωμένο το ενδιαφέρον των γιατρών για το ΕΟΠΥΥ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ένταξη στο νέο φορέα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1.500 αιτήσεις ιατρών, γεγονός που προβληματίζει, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο αρκετές ειδικότητες να μην καλυφθούν εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 20 Μαρτίου με όσους από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεχθούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στην περίπτωση που θα προκύψουν κενά αυτά θα καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Γεωργιάδης, οι γιατροί που θα υποβάλουν αίτηση και δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα αποκλειστούν από το σύστημα, χάνοντας το δικαίωμα να συμβληθούν στη συνέχεια με τον ΕΟΠΥΥ.

Εν τω μεταξύ, στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΠΥΥ (210-3803470) θα μπορούν να καλούν από σήμερα οι ασφαλισμένοι προκειμένου να ενημερώνονται για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το πού μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς. Η γραμμή λειτουργεί με αστική χρέωση από τις 8.00 έως τις 15.00.